“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Zijn er in uw organisatie nog werknemers die een deeltijd WW-uitkering krijgen? Wijs uw bestuurder er dan op dat er op 1 juli 2011 een einde komt aan deze regeling. De deeltijd-WW werd in 2009 in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren om hun werknemers in dienst te houden tijdens de economische crisis.

Op 1 juli 2011 stopt de deeltijd-WW. Dit betekent dat werknemers die op dit moment nog een deeltijd-WW krijgen, vanaf 1 juli 2011 weer voor het volledig aantal uren aan het werk moeten. Uw bestuurder moet vanaf deze datum ook weer het volledige loon van de werknemer betalen. De overheid stelde de deeltijd-WW twee jaar geleden in, zodat werkgevers hun werknemers niet hoefden te ontslaan als zij tijdelijk minder werk hadden door de economische crisis. Werknemers ontvingen voor de uren die zij minder werkten tijdelijk een uitkering volgens de WW. Sinds 1 januari 2011 was het al niet meer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen voor de deeltijd-WW.

Einddatum afhankelijk van werknemers

Het kan zijn dat de einddatum voor de deeltijd-WW in uw organisatie al eerder in het jaar was. De einddatum was namelijk afhankelijk van het relatieve aantal werknemers voor wie uw bestuurder de deeltijd-WW had aangevraagd. Voor hoe meer werknemers uw bestuurder een deeltijd-WW had aangevraagd, hoe eerder de regel eindigde. Vanaf 1 juli 2011 moet ook de laatste groep werknemers die nog in de deeltijd-WW zat, weer volledig aan het werk.

Bron: Rendement.nl