“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Na ruim 28 jaar bij RTV Oost te hebben gewerkt is journalist Rob Vorkink (50) nu ontslagen. Het ontslag volgde na een aantal incidenten. Een dubieuze SMS aan een stagiaire was de druppel die de emmer deed overlopen.

Lekker ding

De 20-jarige stagiaire kreeg een SMS van de journalist waarin hij haar een ‘lekker ding’ noemde. De stagiaire was hier niet van gediend en meldde dit bij de werkgever. De relatie tussen de journalist en de werkgever was al enige tijd niet goed en dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Kritiek

Er was al eerder onenigheid tussen de journalist en de werkgever. Via social media uitte de journalist harde kritiek op zijn directeur en hoofdredacteur bij RTV Oost. Dit viel behoorlijk verkeerd, waardoor er een onhoudbare situatie ontstond. Toen het nieuws van de SMS eroverheen kwam werd al snel duidelijk dat ontslag de enige mogelijkheid was.

In goed overleg

De werkgever probeerde in goed overleg tot een regeling te komen. Helaas lukte het niet om het eens te worden over de ontslagvergoeding. De werkgever besloot vervolgens naar de rechter te stappen. Vorkink krijgt 27.500 euro bruto mee en mag zich op geen enkele manier negatief uitlaten over RTV Oost en de werknemers.