“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Werknemers in verschillende sectoren maken zich zorgen over de verhoging van de AOW-leeftijd. Vooral oudere werknemers die lichamelijk zwaar werk doen zijn bang dat zij de eindstreep niet halen.

Volhouden

Sinds het plan van het verhogen van de AOW leeftijd een feit is maken veel mensen zich zorgen. Het zorgt voor veel onrust. Werknemers in fabrieken, bij de politie, in de zorg of de bouw maken zich zorgen. Zij verwachten zelf niet dat zij hun werk tot hun 68e kunnen volhouden.

Verhoging

In 2022 gaat de AOW-leeftijd naar 67 jaar en drie maanden. De levensverwachting van de Nederlanders stijgt en zorgt ervoor dat deze verhoging onvermijdelijk is. De overheid heeft de verhoging bepaald en wil dit besluit niet terug draaien. Het is aan werkgevers om er maar voor te zorgen dat werknemers ook daadwerkelijk gezond de finish kunnen halen. Toch lijkt dit voor grote groepen mensen bijna onmogelijk.

Rem

De FNV zie dat veel mensen zich zorgen maken en wil dat er zo snel mogelijk een rem komt op de verhoging van de AOW-leeftijd. “Het systeem is compleet doorgeslagen en moet volledig op de schop. Als we dit doorzetten krijgen we over een paar jaar te maken met een nieuwe groep mensen die langdurig langs de kant staat”, aldus FNV-voorzitter Han Busker.

Werkgevers

Ook werkgevers lopen tegen de nieuwe AOW-leeftijd aan. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat hun werknemers gezond aan het werk kunnen blijven. In verschillende cao’s zijn hier al afspraken over gemaakt.