“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Verpleegster geschorst om dragen van bikini onder werkkleding

25 mei, 2020 | Arbeidsmarkt, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een Russische verpleegster is geschorst voor het dragen van een bikini onder haar werkkleding. De russisiche verpleger verzorgt corona patienten. Wat hierbij vermeld moet worden is dat haar werkkleding een doorzichtig plastic overal bedroeg. Haar bikini was dus zichtbaar voor iedereen. Haar baas uit het ziekenhuis vindt het ongehoord.

Geschokt

De verpleegster geeft aan dat ze niet door had dat haar bikini zo goed te zien was. Daarbij was het veel te warm om kleding te dragen onder het doorzichtige plastic. Ze is dan ook geschrokken door de reactie van haar werkgever en bang om haar baan kwijt te raken. Echter vindt ze ook dat het ziekenhuis moet zorgen voor fatsoenlijke werkkleding.

Steun brancheorganisatie

De bracheorganisatie steunt Nadia. Zij geven aan dat een werkpak bij een pandemie nooit doorzichtig is en van andere stof gemaakt moet zijn. Niet de plastic overal die zij aangeboden heeft gekregen. We moeten daarom geen aandacht schenken aan haar bikini, maar aan het feit dat haar werkkleding niet voldoet aan de eisen.

Toekomst als model

Voor nu is de verpleegster geschorst. Het is nog onduidelijk of er ontslag volgt. Mocht de verpleegster wel ontslagen worden dan kan ze aan de bak als model. Het lingeriemerk Miss X heeft haar een baan aangeboden. Miss X geeft aan dat ze haar graag als model willen voor hun merk. En ze in de toekomst graag een jaarcontract met haar willen afsluiten.