“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Alles gaat tegenwoordig om balans, geluk en het leven van je mooiste leven. In de praktijk blijkt dat wanneer je alles goed in balans hebt voor jezelf je jezelf eerder gelukkig voelt. Hoe je die balans creëert is voor iedereen ander. Iedereen heeft andere behoeften. Kijk altijd naar je eigen leven, wat bij jou past en wat jou gelukkig maakt. Dit geeft je het meeste energie. En die energie wordt door vertaald naar de werkvloer.

Gezonde geest en lichaam

Wij geven je in dit artikel graag wat tips. Hopelijk helpt dit een beetje. Uit onderzoek blijkt dat een gezonde geest in een gezond lichaam de basis vormt voor werkgeluk. Om optimaal te presteren op de werkvloer is het van essentieel belang om je energie te verhogen. Hoe kan je dit het beste bereiken?

  1. Leef gezond
  2. Blijf jezelf uitdagen
  3. Zorg dat je baan past binnen jouw privé/werkbalans
  4. Zorg voor een gelukkige thuisbasis
  5. Zoek een baan die extra’s biedt

1. Leef gezond

Een gezond leven geeft energie. Eet gezond en beweeg voldoende. Sport in je vrije tijd en ga in de pauze een stukje wandelen. Neem zelf een verantwoorde lunch mee als er op jouw werkplek geen gezonde opties beschikbaar zijn. En pak af en toe rust. Blijf ook niet te lang achter je bureau zitten, maar haal zelf je koffie zodat je vaker rondloopt. Maar gezond leven is niet enkel fysiek. Het is ook belangrijk om mentaal goed in je vel te zitten. Werk daarom ook aan je mentale gezondheid.

2. Blijf jezelf uitdagen

Persoonlijke ontwikkeling is van onschatbare waarde. Als je wat nieuws leert geeft dit vaak veel energie. Blijf daarom nieuwe uitdagingen zoeken. Stimuleer jezelf om nieuwe dingen te leren. Dit kan een andere functie zijn, een cursus of nieuwe taken. Maak ook een nieuwe samenwerking of interessante webinar kan veel energie geven.

3. Zorg dat je baan past binnen jouw privé/werkbalans

Zoek je eigen geluk. Denk na hoe je jouw leven zo optimaal mogelijk inricht. Wat is voor jou een ideale privé/werk balans. Want als je die goed hebt staan voelt dat rustig. Streef ook naar een baan die je gelukkig maakt.

4. Zorg voor een gelukkige thuisbasis

Als thuis alles lekker loopt en je gelukkig bent met de basis in je leven geeft dat een gelukkig gevoel. Dit geeft ook direct meer energie op werk. Zorg daarom dat je thuisbasis stabiel is!

5. Zoek een baan die extra’s biedt

Zoek een baan bij een werkgever die extra’s biedt. Extra’s die bijdragen aan een goed energieniveau. Hierbij kan je denken aan flexibele werktijden, mogelijkheid om thuis te werken, verstelbare bureaus, sportvergoeding en het aanbieden van een gezonde lunch.

Probeer deze tips zoveel mogelijk toe te passen zodat jouw energie niveau goed is en je optimaal blijft presteren op de werkvloer.