“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De 5 vaardigheden die goed op je CV staan

26 jun, 2020 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Wanneer je moet gaan solliciteren is het altijd verstandig je CV (Curriculum Vitae) onder de loep te nemen. Is alle informatie goed bijgewerkt? Denk hierbij aan cursussen/opleidingen die je de afgelopen maanden/jaren hebt gevolgd, vaardigheden die je je eigen hebt gemaakt en eventuele werk gerelateerde nevenactiviteiten. Voeg ook nog even een actuele foto toe. Bekijk ook even wat je allemaal op je CV zet. Veel sollicitanten geven een korte samenvatting van hun vaardigheden. Maar wat zijn nou vaardigheden waar een bedrijf op zit te wachten? Wij zetten de 5 belangrijkste vaardigheden die goed op jouw CV staan voor je op een rij!

De 5 belangrijkste vaardigheden die goed op je CV staan!

  1. Communicatie
  2. Leiderschap
  3. Georganiseerd
  4. Creativiteit
  5. Teamplayer

1. Communicatie

Veel werkgevers vinden het belangrijk dat je goed kunt communiceren. Dit kan mondeling of schriftelijk zijn. Voor veel banen is het belangrijk dat je mondeling of op papier zaken kunt uitleggen. Wanneer je gaat solliciteren op een functie op een redactie moet je goed kunnen schrijven. Als je gaat solliciteren op een verkoopfunctie is mondelinge communicatie weer erg belangrijk. Ook goed kunnen luisteren is een communicatie vaardigheid.

2. Leiderschap/management vaardigheden

Wanneer je leiderschap toont betekent dit onder andere dat je het voortouw durft te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld als teammanager solliciteert is het van belang dat je een fijn werkklimaat kunt creëren voor een team. Een werkklimaat waarin je een duidelijke visie hebt en mensen motiveert. Leiders durven ambitieuze doelen te stellen en werken daar met hun team naartoe.

3. Georganiseerd

Veel bedrijven worden blij van georganiseerde mensen. Deze mensen zijn over het algemeen rustiger in het hoofd en weten orde te bewaren. Ook worden doelen vaak eerder en efficiënter behaald wanneer een georganiseerd persoon hiermee aan de slag gaat. Het beste resultaat bereik je wanneer je naast sterke organisatieskills ook oog voor detail hebt.

4. Creativiteit

Ondanks dat bedrijven graag georganiseerde personen aannemen om de orde en rust, worden ze ook erg blij van creatieve personen. Veel creatieve personen zijn iets minder geordend (al is dit lang niet altijd het geval). Maar juist die creatieve geest is ook erg waardevol voor een bedrijf. Dit zijn de medewerkers die out of the box denken en zich niet laten beperken in brainstormsessies. Deze werknemers brengen vaak een prettige dynamiek en energie. Wanneer werknemers hun creativiteit inzetten om onder andere oplossingen te bedenken voor problemen en klachten van bijvoorbeeld klanten is dit een hele waardevolle combinatie.

5. Teamplayer

Tot slot vinden werkgevers het prettig wanneer iemand een teamplayer is. Iemand die kan bouwen met zijn collega’s. Een teamplayer is vaak ook goed met klanten omdat ze vaak naar een gezamenlijk doel werken. Erg waardevol voor een bedrijf!

Vaardigheden verwerken op je CV

Beschik jij over 1 van deze 5 vaardigheden? Zet deze dan op jouw CV. Geef ook aan op welke manieren je deze vaardigheden bezit en hoe dit in het verleden tot uiting is gekomen. Heb jij met jouw creativiteit een keer een uniek project opgezet: benoem dit! Dit maakt jouw CV eigen en uniek! En dat is altijd een stuk interessanter dan een standaard CV. Succes!