“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Heb jij problemen op het werk, dan kun je met jouw vragen altijd bij ons terecht. Zo kregen wij ook telefoon van meneer Driessen. Meneer Driessen zocht contact met ons, omdat hij problemen had met zijn 0-urencontract. 5 maanden en 9 dagen lang werkte hij op basis van een 0-urencontract voor zijn werkgever tot hij ineens van zijn werkgever te horen kreeg dat zij het contract gingen stopzetten. Dit was op 9 februari 2022. Na die datum hoorde hij niets meer van de werkgever en kreeg hij ook zijn salaris niet uitbetaald. Meneer zat met zijn handen in het haar. Gelukkig hadden wij een oplossing. Wij brachten hem in contact met een goede advocaat die hem hier verder bij heeft geholpen.

0-urencontract

Veel mensen in Nederland hebben een 0-urencontract. Zo’n contract is vaak minder duidelijk dan wanneer je bijvoorbeeld een contract hebt voor 36 uur per week. Dan weet je dat je iedere week 36 uur moet werken en weet je ook iedere maand wat je inkomen is. In een 0-urencontract staat niet vermeld hoeveel uren je per week moet werken. Het is dus een ander soort contract. Voor een werkgever is dit erg handig, maar voor een werknemer levert dit toch vaak problemen op. Jouw werkgever kan je namelijk oproepen wanneer hij je nodig heeft. Daarentegen kan een 0-uren contract voor jou als werknemer ook voordelen hebben, omdat je dan flexibele werktijden hebt. Het is en blijft wel onzeker werk, omdat je niet weet hoeveel inkomsten je hebt per maand en hoeveel je moet werken. Om die reden zijn er voor mensen met een 0-urencontract regels opgesteld die jou als oproepkracht beschermen:

  • Je mag niet zomaar opgeroepen worden. Jouw werkgever moet je tenminste 4 dagen van tevoren laten weten dat je moet werken. Doet hij dit niet dan ben je niet verplicht om te komen werken.
  • Moet je werken, maar ben je ziek? Dan heb je recht op minstens 70% van je loon.
  • Je hebt gewoon recht op vakantiegeld.
  • Jouw werkgever kan jouw contract niet beëindigen door je niet meer op te roepen. Vraag dus om hulp en advies als hij dit wel probeert!
  • Na zes maanden krijg je meer rechten waaronder een loondoorbetalingsverplichting.- Als jouw 0-urencontact afloopt heb je recht op een ontslagvergoeding

Zeer tevreden

Met behulp van onze advocaat heeft meneer Driessen uiteindelijk gekregen waar hij recht op had. Meneer is zeer tevreden over de advocaat met wie wij hem in contact brachten en raadt ons kantoor ook aan bij anderen. Mocht je dus in een soortgelijke situatie zitten als meneer Driessen, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je gratis juridisch advies over jouw situatie en is het nodig? dan kan onze advocaat jou ook verder helpen.