“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Ieder jaar wordt de hoogte van de maximale transitievergoeding opnieuw onder de loep genomen. Dit heet indexering. Onlangs werd bepaald dat de maximale transitievergoeding in 2018 wordt verhoogd van €77.000 naar €79.000 euro.

Transitievergoeding

Werknemers die twee jaar of langer in dienst zijn hebben bij ontslag recht op een transitievergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk zijn:

  • de hoogte van het loon van de betreffende werknemer
  • zijn/haar leeftijd
  • het aantal werknemers binnen de organisatie
  • het aantal dienstjaren.

Er is een duidelijke berekenmodule waarin werknemers zelf kunnen berekenen wat zij mee zouden moeten krijgen. Er is overigens meestal wel onderhandeling met de werkgever mogelijk over het uiteindelijke bedrag.

Maximale transitievergoeding

De overheid heeft een maximum gesteld aan de hoogte van de transitievergoeding. In 2017 kon je als werknemer dan ook niet meer meekrijgen dan €77.000 euro bruto. In 2018 is dit bedrag door de overheid iets hoger ingeschaald. Namelijk op €79.000 euro bruto. Dit nieuwe maximum geldt alleen als als einddatum van de arbeidsovereenkomst 1 januari 2018 of later is.

Fiscaal

Krijg je een flink bedrag mee? Dan is het belangrijk om hier fiscaal gezien verstandig mee om te gaan. Het is zonde om teveel belasting te betalen. Gelukkig zijn er nog een aantal mogelijkheden om hier op te besparen!