“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Voor oudere werknemers die hun baan verliezen en in de WW terechtkomen wordt er een nieuwe regeling in het leven geroepen. De oudere werknemers hebben hierdoor straks weer drie jaar lang recht op een WW-uitkering. Hiervoor geeft het kabinet toestemming aan de Stichting van de Arbeid.

Inkorten repareren

In 2013 werd al afgesproken dat vakbonden en werkgevers het inkorten van de WW uitkering mochten repareren. Vanaf 2016 wordt de WW-uitkering stapsgewijs ingekort van 38 naar 24 maanden. Voor oudere werknemers die worden ontslagen is dit een zware dobber. Het is voor hen vaak extra moeilijk om snel weer aan het werk te komen, waardoor zij het risico lopen om uiteindelijk in de bijstand terecht te komen.

Privaat fonds

Om het probleem van de oudere ww-ers op te lossen wordt er nu een privaat fonds in het leven geroepen. Hier gaan werknemers extra premie inleggen (maximaal 0,2% van het brutosalaris).

D66 tegen langere WW

D66 is fel tegen het verlengen van de WW-uitkering. Dit vooral omdat de premie die nodig is om dit te bekostigen ten koste gaat van de koopkracht.