“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Zes weken lang werkte een vrouw bij haar baas. Toen werd zij ontslagen wegens verstoorde arbeidsverhoudingen. De ontslagvergoeding: ruim 50.000 euro!

Onenigheid

Op 1 november 2017 ging de medewerkster aan de slag bij IMA Contact. Zij zou bruto 5843 euro per maand gaan verdienen. Toen zij in november netto maar 1500 euro kreeg overgemaakt begon de onenigheid. Er ontstond een discussie over het loon, waardoor de arbeidsverhoudingen behoorlijk verstoord raakten.

Verdoezelen

Vervolgens gaf de werkgever aan dat zij hadden ontdekt dat de vrouw fouten die zij had gemaakt, probeerde te verdoezelen door teksten van mails achteraf aan te passen. De vrouw besloot zich ziek te melden, waarna de werkgever overging op ontslag op staande voet.

Hoger beroep

De vrouw was het niet eens met het ontslag en stapte naar de rechter. Deze gaf in eerste instantie de werkgever gelijk. Het ontslag op was terecht. Toch liet zij het er niet bij zitten. Zij ging in hoger beroep en met succes! Het hof was van mening dat er niet genoeg redenen waren voor ontslag op staande voet. Toch vonden zij het ook geen goed idee om het ontslag helemaal terug te draaien. Mevrouw zou dan weer bij het bedrijf aan het werk moeten, maar daarvoor waren de verhoudingen te erg verstoord. De oplossing is volgens het Hof in dit geval een flinke vergoeding. Zij moet het salaris voor anderhalve maand werken meekrijgen, samen met een wettelijke verhoging van 2500 euro. Dan volgt een bedrag van 9000 euro vanwege de onrechtmatige opzegging en daarnaast ook nog eens dik 35.000 euro als billijke vergoeding.

Zes weken werken voor een halve ton! Lijkt mij toch best een goede deal!