Er zijn veel werknemers die tijdens hun lopende arbeidscontract ziek worden. Gaat het om een griepje en is het tijdelijk, dan is dit geen probleem. Toch kan je natuurlijk ook met langdurige ziekte te maken krijgen. Is dit het geval, dan kan het best zijn dat jouw werkgever moeilijk gaat doen. Ben jij langdurig ziek en krijg je problemen met de werkgever? Zorg er dan voor dat je op tijd deskundige hulp inroept. De Nationale Adviesbalie staat in dit soort gevallen voor je klaar. Wij krijgen dagelijks mensen aan de telefoon die met dit soort kwesties te maken hebben.

Adviesgesprek

Zo belde laatst meneer Vrieze. Hij zat met een vervelende kwestie in zijn maag. Meneer Vrieze had een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 12 uur per week bij zijn werkgever. Het betrof een contract voor 8 maanden. Na ongeveer 5 maanden werken werd hij ziek. Zoals afgesproken meldde hij zich ziek bij zijn werkgever. Deze weigerde echter om de ziekmelding te accepteren. De werkgever maakte er een heel ander verhaal van en gaf aan dat meneer Vrieze mondeling akkoord had gegeven op het beëindigen van het dienstverband met wederzijds goedvinden vanaf het moment van ziekmelden. Meneer Vrieze wist echter van niets. Hij had hier zeker geen akkoord voor gegeven en had ook nog eens een getuige die zijn verhaal kon bevestigen.

Geen salaris

Sinds de dag dat meneer Vrieze zich had ziek gemeld ontving hij geen loon meer. Dit was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen. Hij ging op zoek naar hulp en nam contact met ons op. Hij wilde graag in verweer tegen zijn ontslag en daarnaast zijn loon vorderen bij de werkgever. Een duidelijk verhaal. Wij besloten hem dan ook diezelfde dag nog door te verwijzen naar een goede arbeidsrechtadvocaat bij hem in de buurt. Deze advocaat heeft binnen 24 uur contact met hem opgenomen en kon hem verder helpen.

De arbeidsrechtadvocaat

De advocaat luisterde naar het verhaal van meneer Vrieze en stuurde uit zijn naam een brief naar de werkgever. In de brief wees de advocaat de werkgever erop dat hetgeen de werkgever heeft gedaan niet juist is. Daarnaast heeft de advocaat het achterstallige loon opgeëist. Het duurde gelukkig niet lang tot de werkgever over de brug kwam en het achterstallige loon overmaakte. Ook gingen zij uiteindelijk toch maar uit elkaar met een goede regeling, want in dit soort gevallen willen werknemers vaak zelf ook niet meer in dienst blijven. De arbeidsrelatie is daar te erg voor verstoord. De advocaat hielp meneer Vrieze om alles zo goed mogelijk af te ronden en dit was volledig naar tevredenheid. De advocaat heeft adequaat gehandeld en heeft ervoor gezorgd dat er snel een oplossing werd gevonden. Meneer Vrieze was erg blij met het resultaat.