Hoewel er iedere keer op gehamerd wordt om zoveel mogelijk thuis te werken, zijn er nog altijd werkgevers die daar niet op zitten te wachten. Zo werd een 35-jarige vrouw eerst geschorst en vervolgens ontslagen toen zij bij haar werkgever aangaf graag thuis te willen werken. Gelukkig besloot de rechter dat het ontslag niet terecht was.

9 jaar in dienst

De vrouw was al 9 jaar in dienst bij een transport- en distributiebedrijf en werkte daar als administratief medewerker. In juni bleek een collega corona te hebben en werd zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Een week na zijn opname zou hij weer naar kantoor komen. Dit was voor de vrouw het moment waarop zij toch wat zenuwachtig werd. Toen zij vroeg of de collega negatief getest was, kreeg zij alleen te horen dat het bedrijf de RIVM-maatregelen in acht nam.

Risicogroep

De vrouw zat zelf in de risicogroep en werd hierdoor een beetje bang. Zij vroeg daarom aan haar werkgever of zij de vier uur die zij nog op kantoor werkte thuis mocht werken. Zij stuitte echter op een muur van onwil en onbegrip.

Geschorst

Zij zit er erg mee in haar maag en heeft nog een gesprek met de teamleider, maar ook dat gesprek verloopt niet goed. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat zij s’avonds thuis zelfs paniekaanvallen kreeg. De vrouw stuurde een bericht naar het werk, maar kreeg de volgende dag bericht van HR dat zij niet meer hoefde te komen. Ze was geschorst.

Op zoek naar een oplossing

De vrouw had dit totaal niet aan zien komen en schrok hier dan ook erg van. Vervolgens probeert zij op alle mogelijke manieren tot een oplossing te komen. Het lijkt er echter op dat de werkgever niet naar haar wil luisteren. Op haar voorstel om een mediator in te schakelen gaan zij in eerste instantie niet in, maar komen hier later toch op terug. Toch heeft dit dan eigenlijk al geen zin meer. Er volgt ontslag.

Naar de rechter

De vrouw besluit naar de rechter te stappen. Het voelt voor haar zo oneerlijk en onterecht! De rechter geeft haar gelijk. Een bittere pil voor de werkgever. Zij moeten de vrouw zo’n 34.000 euro betalen om gederfde inkomsten en gemaakte kosten goed te maken.