“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ik heb een conflict met mijn werkgever, wat nu?

15 sep, 2023 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Het spijt me ons te horen dat je in een conflict bent verwikkeld met je werkgever. Conflicten op de werkvloer kunnen stressvol en uitdagend zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om ze op te lossen. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Communiceer: Probeer eerst het gesprek aan te gaan met je werkgever of leidinggevende. Soms kunnen misverstanden of verschillen van mening worden opgelost door open en eerlijke communicatie. Zorg ervoor dat je rustig en respectvol blijft tijdens het gesprek.
  2. Zoek bemiddeling: Als directe communicatie niet tot een oplossing leidt, overweeg dan om een bemiddelaar in te schakelen. Dit kan een HR-medewerker of een externe bemiddelaar zijn. Bemiddeling kan helpen om een compromis te vinden en een wederzijds aanvaardbare oplossing te bereiken. Wil je het liefste iemand inschakelen die niet aan het bedrijf verbonden is? Wij kunnen je in contact brengen met een arbeidsrecht mediator. Vul je gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. We bespreken jouw situatie en brengen je in contact met een onpartijdige mediator die je verder kan helpen.
  3. Ken je rechten: Informeer jezelf over je arbeidsrechten en de arbeidswetgeving in jouw land. Dit kan je helpen om te bepalen of er sprake is van schendingen van je rechten en hoe je deze kunt aanvechten, indien nodig. Wij snappen dat je op internet door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom kan je vrijblijvend met ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Vertel ons wat er speelt en wij adviseren je wat de juiste vervolgstappen zijn in jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je jouw rechten waarborgt en je ook geen fouten maakt.
  4. Houd documentatie bij: Bewaar alle relevante documenten, e-mails en notities met betrekking tot het conflict. Dit kan nuttig zijn als je het conflict wilt aankaarten bij hogere autoriteiten of als je juridische stappen overweegt. Probeer alle communicatie daarom ook schriftelijk te doen. Dan heb je alles zwart op wit!
  5. Raadpleeg een juridisch adviseur: Als het conflict ernstig is en je denkt dat je rechten worden geschonden win dan vrijblijvend juridisch advies in bij onze arbeidsrechtspecialisten. Zij kunnen je adviseren over de stappen die je kunt nemen en je helpen bij juridische procedures als dat nodig is.
  6. Overweeg alternatieven: Als het conflict onoplosbaar lijkt of als de werksfeer ondraaglijk is geworden, overweeg dan om op zoek te gaan naar ander werk. Het is belangrijk om je eigen welzijn en gemoedsrust te beschermen. Laat je wel adviseren hoe je dit het beste kan aanpakken. Als je zelf ontslag neemt verlies je namelijk jouw recht op een WW-uitkering. Het is belangrijk om dan met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Ook hier zitten haken en ogen aan, want alles moet dan goed in de vaststellingsovereenkomst staan. Ook hier helpen wij jou bij!

Onthoud dat het oplossen van een conflict vaak tijd kost en dat er geen garantie is op een perfecte uitkomst. Probeer echter altijd professioneel en respectvol te blijven tijdens het proces, zelfs als de situatie moeilijk is. Je staat er niet alleen voor! Wij zijn er om je te helpen!