“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Agressie en geweld op werkvloer

30 okt, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Maar liefst 23 procent van de totale werkzame beroepsbevolking krijgt wel eens te maken met agressie en geweld op de werkvloer. Het gaat hier om zo’n 1,6 miljoen Nederlandse werknemers. Vooral zorgpersoneel, medewerkers bij wooncorporaties en winkelpersoneel zijn hier het slachtoffer van. Daarnaast doen werkgevers te weinig om hun personeel hiertegen te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO.

Verbaal geweld

Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 200.000 mensen vaak tot zeer vaak te maken krijgen met geweld. Hierbij gaat het vaak om gevallen waarin medewerkers worden uitgescholden, bespuugd, geschopt of zelfs met een wapen worden bedreigd. Verbaal geweld komt het vaakst voor. Als gevolg hiervan zitten werknemers vaak langdurig thuis met een burn-out.

Terugdringen geweld

Minister Asscher wil er alles aan doen om het geweld op de werkvloer de kop in te drukken. Agressie op het werk leidt volgens het TNO tot 2,9 miljoen extra verzuimdagen per jaar. Asscher deed onlangs een oproep aan zestien grote bedrijven om hun aanpak te delen met anderen.