“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Baankansen voor mbo’ers in technische sector

02 feb, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Mbo’ers die dit jaar aan een opleiding beginnen hebben straks goede kansen op de arbeidsmarkt. Vooral mbo’ers die kiezen voor een technische opleiding, hebben straks genoeg keuze als zij uiteindelijk op zoek gaan naar een baan.

Vacatures

Dit blijkt uit een onderzoek van de samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB). Zij analyseerden het aantal openstaande vacatures en kregen informatie van leerbedrijven.

Metselaar, stukadoor of timmerman

Vooral toekomstige metselaars, stukadoors en timmermannen hebben goede vooruitzichten als het om de arbeidsmarkt gaat. Ook andere technische opleidingen zijn wat dat betreft een goede keuze. Ligt techniek je nou helemaal niet, dan is de zorg ook een sector waarin in de toekomst veel werk te vinden is. Zo is er naast hbo-verpleegkundigen ook veel vraag naar verpleegkundigen op mbo-niveau.

Andere tekorten

Andere tekorten die in de toekomst opgevuld moeten worden zijn te vinden in de detailhandel, de teelt en veehouderij en het transport. Er lijken slechts een aantal opleidingen te zijn waarin de kans op werk klein is. Voornamelijk voor secretariaatsmedewerkers of kappers lijkt het de komende jaren moeilijker te worden om een baan te vinden.