“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Beloning wanneer werknemer zich niet ziek meldt

01 aug, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

In Belgie kunnen werknemers van de Vlaamze uitzender B&A Technics in aanmerking komen voor een beloning van 1500 euro als ze zich niet ziek melden. Het gaat om een reischeque van 1500 euro en een werknemer komt hiervoor in aanmerking als ze twee maanden niet ziek zijn. Het bedrijf ligt zwaar onder vuur. Er zou sprake zijn van discriminatie van de zieken.

Loonsverhoging

De directeur van het bedrijf gaat zelfs een stap verder. Als een werknemer niet of nauwelijks ziek zijn komen ze in aanmerking voor een loonsverhoging die kan oplopen tot 400 euro per jaar. De directeur vindt niet dat hij discrimineert. Hij hoopt zijn trouwste krachten een extraatje te geven en het verzuim terug te dringen.

Reischeques verloot

De reischeques worden verloot onder de werknemers die niet ziek zijn. Mocht je ziek zijn heb je pech, maar je kan de volgende periode weer meedoen. Wel maakt de directeur een uitzondering voor ernstig zieken.

Kritiek

Er komt veel kritiek vanuit experts. Zij vinden dat je een competitieve sfeer uitlokt. Bovendien zijn mensen die echt ziek zijn geneigd om nu toch maar te gaan werken. Deze werknemers zijn minder productief en vallen vaak alsnog uit en zijn dan langer afwezig. Een averechtse aanpak dus volgens critici.