“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bonus voor oudere kansloze werkloze die kiest voor omscholing

03 jan, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Het personeelstekort in veel beroepsgroepen wordt steeds groter. Daarnaast is er een grote groep oudere, kansloze werklozen die het maar niet lukt om een baan te vinden. De overheid komt nu met een slimme oplossing voor beide problemen. Zij bieden deze kansloze werklozen een bonus als zij zich laten omscholen naar een beroep waar grote vraag naar is.

45-plussers vinden moeilijk werk

Het zijn vooral 45-plussers die moeite hebben om weer aan het werk te komen. Voor deze groep is de regeling dan ook bedoelt. Kiezen zij ervoor om zich te laten omscholen om op die manier aan de slag te gaan in een functie waar veel vraag naar is, dan krijgen zij een bonus van 2.500 euro. Dit is het plan van de VVD, CDA, D66 en de Christen Unie. In totaal willen zij 30 miljoen euro uittrekken voor deze omschoolbonussen. Of het plan ook echt door gaat is nog niet duidelijk.

Aan de kant staan

” Te veel oudere werklozen staan aan de kant, terwijl zij dolgraag weer aan de slag willen. Dit doet onrecht aan hun kwaliteiten en ervaring. Zij kunnen van grote waarde zijn op de werkvloer”, zo zegt Steven van Weyenberg van D66. Hij zal het voorstel namens de partijen indienen.