“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Straf voor kassamedewerkster na verduistering tienduizenden euro’s

12 feb, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Een 30-jarige vrouw uit Den Bosch werkte bij een supermarkt als kassamedewerkster. Onlangs werd zij door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een maximale taakstraf van 240 uur. Dit voor het verduisteren van 54.850 euro. Dit bedrag moet zij ook  terugbetalen aan haar ex-werkgever.

Kluis

Als kassamedewerkster was de vrouw bevoegd om de kassa op te maken en de kluis van de supermarkt te openen. Tussen januari 2012 en juni 2015 maakte zij hier flink misbruik van. In die periode wist zij in ieder geval 54.850 euro uit de kluis te stelen.

Financiële problemen

Het stelen van dit geld had voor de supermarkt ernstige gevolgen. Doordat het om zo’n groot bedrag ging raakte de supermarkt in financiële problemen. De eigenaar moest zelfs vier medewerkers ontslaan om te voorkomen dat het bedrijf failliet zou gaan.

Straf

De rechtbank hield bij het bepalen van de straf rekening met de lange periode waarbinnen dit is gebeurd en de hoogte van het bedrag. De vrouw handelde puur uit winstbejag. Zij beschaamde lange tijd niet alleen het vertrouwen van haar werkgever, maar ook dat van haar collega’s. Zij zei hier spijt van te hebben en gaf aan dat zij de consequenties van haar gedrag moest aanvaarden. Naast de taakstraf zal zij het hele bedrag moeten terugbetalen. Er loopt echter nog een procedure waardoor dit bedrag wellicht nog hoger zal worden.