“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Complimenten op werk zijn belangrijk!

01 nov, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een compliment van je baas blijkt erg motiverend te werken. Erkenning op de werkvloer is erg belangrijk.  Het liefst krijgt men onverwachts een compliment. Echter het is wel belangrijk dat men al een eerlijk salaris ontvangt. Wanneer men onderbetaald wordt heeft een compliment weinig zin.

Complimenten versus salaris

Complimenten zijn dus cruciaal, echter wil men zich al wel gewaardeerd voelen in vorm van een goed salaris. Maar ervanuitgaande dat dit goed zit zijn complimenten zelf van invloed op iemands levensgeluk. Een compliment heeft ook effect als het van een collega komt of bijvoorbeeld een klant. Werknemers worden gelukkig, productiever en hebben minder last van spanningen. Bij werknemers die nooit een compliment krijgen hebben daarentegen veel last van spanningen en eerder een burn-out.

Vleien werkt niet

Een compliment moet wel gemeend zijn en niet te vaak gegeven worden. Als een werknemer iedereen loopt te vleien is de geloofwaardigheid weg. Het moet echt een compliment zijn die gebasseerd is op wat jij goed doet. Ook werkt het niet als je een compliment inzet om iets gedaan te krijgen. Werknemers willen horen hoe ze werkelijk zijn. Dat motiveert!