“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De best betaalde banen zonder diploma

21 feb, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

In veel sectoren is er een tekort aan arbeidskrachten. Het aantal vacatures stijgt en het lijkt of de banen voor het oprapen liggen. Heb je echter geen diploma’s of ervaring dan lijkt het soms wel of je constant buiten de boot valt. Toch zijn er ook banen waar je helemaal geen diploma voor nodig hebt en die ook nog eens een uitstekend salaris met zich meebrengen. Wij zetten de beste betaalde banen zonder diploma voor je op een rijtje. Zit er iets leuks voor je tussen?

Software programmeur

Bedrijven zijn altijd op zoek naar goede software programmeurs. Heb je veel ervaring en kennis op dit gebied, dan maakt het eigenlijk niet heel veel meer uit wat voor diploma je hebt.

Broker/Belegger

Een van de best verdienende banen is dat van broker of belegger. Heb je kennis van zaken en kun je kansen goed inschatten, dan kun je als belegger flink wat geld verdienen. Een diploma heb je niet nodig. Wel een licentie.

Evenementenplanner

Festivals zijn nog nooit zo populair geweest. Van hardrockfestivals tot foodfestivals, je kunt het zo gek niet bedenken. Ieder weekend kun je wel ergens naartoe. Deze festivals moeten natuurlijk ook bedacht en georganiseerd worden. Bedenk jij een geniaal festival of ben je goed in het organiseren van zo’n groot evenement, dan is de functie van evenementenplanner misschien wel wat voor jou!

Commercieel adviseur

Bij een baan als adviseur geef je andere bedrijven adviezen. Voor het geven van advies kun je geen diploma behalen. Het is vooral belangrijk dat anderen veel waarde hechten aan jouw mening. Als jij als professional mensen kunt overtuigen dat ze voor goed advies bij jou moeten zijn, dan is een diploma compleet overbodig.

HR-manager

Ook voor een baan als HR-manager is een diploma niet nodig. Kun jij de vertaalslag maken van beleid naar uitvoering. Ben je goed in communiceren, weet je van aanpakken en ben je niet bang voor een flinke verantwoordelijkheid? Dan ben jij misschien wel een hele goede HR-manager.

Luchtverkeersleider

Het klinkt gek, maar ook voor een belangrijke baan als luchtverkeersleider is een diploma niet vereist. Het is wel belangrijk dat je goed met de grote verantwoordelijkheid om kunt gaan en dat je ook onder druk goed blijft presteren. Daarnaast moet je goed het overzicht kunnen behouden en snel kunnen schakelen. Kun je dit? Dan heb je een goed betaalde baan te pakken.

Liftreparateur

Dan een hele technische baan: liftreparateur. Liften zitten zo complex in elkaar dat er geen opleiding is om dit vak te leren. Daardoor heb je dus ook geen diploma nodig. Technisch inzicht is echter wel een vereiste. Doordat liftstoringen acuut opgelost moeten worden wordt deze baan zo goed betaald.

Glazenwasser

Er zijn steeds meer panden waarin veel glas wordt gebruikt. Glazenwassers zijn dan ook onmisbaar. Een kantoor met smerige ramen is natuurlijk geen gezicht. Als glazenwasser heb je nooit gebrek aan werk en word je ook nog eens goed betaald.

Medewerker op een boorplatform

Het werk op een boorplatform is zwaar. Je bent veel van huis, je doet zwaar werk en maakt lange dagen. Ben je bereid om die offers te brengen, dan staat daar een riant salaris tegenover.

Uitvaartondernemer

De uitvaartondernemer helpt je om op een mooie manier afscheid te nemen. Toch heb je geen diploma’s nodig om als uitvaartondernemer aan de slag te gaan. Daarnaast verdient het ook nog eens aardig!