“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Discriminatie arbeidsmarkt aangepakt

02 apr, 2015 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Uit cijfers van Eurostat en de OESO blijkt dat nergens in Europa allochtonen zo’n oneerlijke kans hebben op de arbeidsmarkt als in Nederland. Deze discriminatie moet worden aangepakt. Samen met het Nationaal Integratiefonds neemt het bedrijfsleven initiatief om dit probleem aan te pakken.

Integreren culturen

Het is voor bedrijven een uitdaging om alle culturen goed op de werkvloer te laten integreren. Het Nationaal Integratiefonds wil door middel van een onderzoek achterhalen wat bedrijven nodig hebben om deze integratie te verbeteren. Bedrijven kunnen zich aanmelden als partner om een bijdrage te leveren aan het onderzoek.

Cijfers werkloosheid allochtonen

Uit analyse blijkt dat nog niet de helft van de allochtonen in Nederland betaald werk heeft. De hoge werkloosheid komt volgens CNV niet alleen door de taalachterstand, maar ook door discriminatie. Ondanks dat allochtonen steeds beter zijn opgeleid heeft dit geen invloed op hun positie op de arbeidsmarkt. Het Nationaal Integratiefonds hoopt positieve bijdrage te kunnen leveren. Discriminatie op de arbeidsmarkt moet verleden tijd zijn. Bedrijven moeten personeel selecteren zonder vooroordelen.