“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Dreigend faillissement voor TSN Thuiszorg

04 dec, 2015 | Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

TSN Thuiszorg zit behoorlijk in de financiële problemen. Onlangs heeft de thuiszorgorganisatie uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank. Hierdoor staan zo’n 12.000 banen op de tocht en komt de zorg voor 40.000 cliënten in gevaar. Dit is geen prettig idee. Ontslag-krijgen.nl is jouw eerste hulp bij ontslag!

Problemen

De thuiszorgorganisatie zat al langer in de problemen. Afgelopen jaren vonden er al verschillende reorganisaties plaats. Hierbij werden in totaal al meer dan 4000 banen geschrapt. Volgens TSN zijn de financiële problemen veroorzaakt door bezuinigingen in de thuiszorg. TSN deed al eerder een dringend beroep op staatssecretaris Van Rijn.

Huishoudelijke hulp

Het uitstel van betaling geldt volgens TSN alleen voor huishoudelijke hulp en de indirecte medewerkers van de thuiszorgorganisatie. De andere bedrijfsonderdelen zoals Verzorging en Verpleging en de woonzorgcentra worden hierdoor niet getroffen.

Personeel aan het werk

Het personeel van de organisatie is ondertussen ingelicht per brief. Voor hen veranderd er in eerste instantie niets. Ze blijven gewoon aan het werk.