“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Een werkdag van vier dagen is beter voor iedereen

17 aug, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Na het experiment in Nieuw-Zeeland naar een vierdaagse werkweek, pleit nu ook columnist Owen James hiervoor. Hij geeft aan dat een vierdaagse werkweek beter is voor iedereen. Owen James komt met een paar goede redenen om minder te gaan werken. Redenen die je zelf wellicht niet zo snel had verzonnen.

Langer leven

Mensen werken teveel en dit leidt tot stress. Stress geeft weer allerlei gezondheidsklachten en vergroot de kans op een beroerte. Wanneer men een dag meer rust heeft in de week kan dit leiden tot een langer leven.

Eerlijke verdeling werkweek

Voor een ieder die teveel uren maakt, is er iemand die te weinig uren kan maken. Wanneer je de werkuren eerlijk herverdeeld heeft dit een positief effect op vele werknemers. Dit wordt helemaal nodig wanneer de automatisering en robotisering zich verder gaan ontwikkelen.

Beter voor het milieu

Wie meer tijd heeft, denkt bewuster na. Zo zouden werknemers die meer tijd hebben bewuster nadenken over goede voeding. Ze gaan wellicht eerder koken dan een kant en klaar maaltijd te pakken. Ook pakken ze misschien eerder de fiets.

Meer gendergelijkheid

Volgens Jones is de verdeling van huishoudelijke taken nog niet eerlijk genoeg. Het is de afgelopen jaren wel verbeterd, maar wanneer men een kortere werkweek heeft bevordert dit ook de gelijkwaardige verdeling van de huishoudelijke taken.

Beter voor jezelf en gezin

Minder werken betekent ook meer tijd voor je gezin, familie,vrienden en jezelf. Dit leidt tot meer geluk.