Het maken van flexplekken is voor werkgevers een goede manier om kosten te besparen. Niet iedereen hoeft een eigen bureau, waardoor het kantoor niet zo groot hoeft te zijn. Dat kan best het nodige aan kosten schelen. Toch staan werknemers hier niet om te springen.
Kostenbesparing
De flexplek is puur ingevoerd als kostenbesparing. Hoe minder bureau’s je neer hoeft te zetten, hoe minder ruimte je nodig hebt. Er zijn altijd mensen die vrij of ziek zijn of thuis werken. Geen wonder dat flexplekken bij werkgevers populair zijn. Het personeel wordt er echter minder blij van! Uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht ban HK&P blijkt dat 55 procent van de werknemers liever niet werkt bij een bedrijf met flexwerkplekken. Zij vinden de flexplekken onpersoonlijk en missen daarnaast een stukje privacy. Ook komt het in sommige organisaties regelmatig voor dat er geen werkplek meer beschikbaar is. Vooral bij ambtenaren is dit een probleem.
Gezellige werkplek
Uit het onderzoek blijkt dat werknemers veel waarde hechten aan een gezellige werkplek. Hierbij is het vooral belangrijk dat er een goede werksfeer hangt en dat zij kunnen samenwerken met leuke collega’s. Ook voldoende vrije dagen staan hoog op het verlanglijstje. Een hoger salaris of een leaseauto zijn een stuk minder belangrijk.