“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers in loondienst geeft aan dat zij de afgelopen twee jaar geen loonsverhoging hebben gekregen. Toch zijn de meeste Nederlanders uiteindelijk best tevreden over hun salaris.

Dit blijkt uit een onderzoek van vacaturesite Indeed. Zij stelden 1000 werknemers de nodige vragen over hun salaris. De uitslag is opvallend. Ondanks een gebrek aan loonsverhogingen zijn de werknemers aardig tevreden over hun salaris. Natuurlijk zou iets extra’s altijd welkom zijn. Op de vraag hoeveel zij per jaar meer zouden moeten verdienen voor een comfortabel leven, zegt een derde van de werknemers dat hun huidige salaris eigenlijk wel voldoet. Een op de vijf werknemers heeft nog 2500 a 5000 euro extra per jaar nodig. Iets meer dan anderhalf procent wil jaarlijks meer dan 10.000 euro aan extra salaris.

60+

Vooral 60-plussers zijn tevreden. Het grootste aantal 60-plussers geeft aan geen extra geld nodig te hebben om comfortabel te kunnen leven. De dertigers zijn daarentegen het minst tevreden. Volgens Indeed komt dit doordat 60-plussers over het algemeen minder kosten hebben en relatief meer verdienen.

Salarisverhoging

Een salarisverhoging zal er voor de meeste werknemers waarschijnlijk de komende tijd niet inzitten. Bijna zes op de tien werknemers geeft aan dat zij niet van plan zijn om de komende twaalf maanden om een verhoging te vragen. Een op de tien durft dit niet. Bij de anderen is er eigenlijk niet echt een directe aanleiding voor een salarisverhoging of zij zijn tevreden met het huidige salaris.

Liever vrije dagen

Het lijkt erop dat veel werknemers eigenlijk liever meer vrije dagen hebben dan een hoger salaris. Twee op de vijf kiest hierbij voor meer vrije dagen. Ook populair zijn flexibele uren en een tegemoetkoming in de zorgkosten.