“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen ontslag om spugen naar collega

28 feb, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Een medewerkster van de Kentucky Fried Chicken spuugde naar een collega en werd vervolgens op staande voet ontslagen. Volgens de rechter is dit niet terecht.

Roddelen over collega

Een vrouw werkte bij de fastfoodketen en dacht dat er door een collega flink over haar geroddeld werd. Hier was zij niet van gediend en spuugde naar de betreffende collega. De bespuugde informeerde de leidinggevende en de spugende vrouw werd op staande voet ontslagen. Zij was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter.

Uitgescholden voor bitch

De vrouw ontkende te hebben gespuugd. Volgens haar had zij de collega alleen voor bitch uitgescholden. De beelden van de bewakingscamera’s en een collega zeggen echter dat er wel degelijk gespuugd is. Belangrijk is dat dit incident buiten werktijd gebeurde. Daarnaast gebeurde het ook buiten het zicht van de klanten.

Geen ontslag op staande voet

Doordat het buiten werktijd gebeurde en klanten het voorval niet hebben gezien is dit volgens de rechter geen reden voor ontslag op staande voet. Wel was er genoeg reden voor gewoon ontslag. Er waren namelijk al vaker incidenten geweest. Zo had zij wel eens het een en ander aan eten meegenomen en werd zij al vier keer naar een andere vestiging overgeplaatst. De rechter besloot dan ook tot een gewoon ontslag met een vergoeding van ruim 2000 euro.