“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Geen ontslag op staande voet voor kleuterleidster

05 nov, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Een leider van een kinderdagverblijf vergat laatst een van de kinderen in de auto. Na anderhalf uur ontdekte ze dat het kind nog in de auto zat. Ondanks dat het ontzettend warm geworden was in de auto, bleef de kleuter ongedeerd. De werkgever ontsloeg de werkneemster op staande voet.

Ontslag op staande voet onterecht

De vrouw was het niet eens met de werkgever en vocht haar ontslag aan. De rechter oordeelde dat ontslag op staande voet een te ver gaande maatregel was. Ook de kantonrechter veroordeelde de ernst van de zaak. Gezien de jonge leeftijd van de werkneemster en het feit dat zij altijd goed functioneerde vond hij ontslag wegens verwijtbaar handelen een betere consequentie. Het gevolg hiervan is dat de vrouw een transitievergoeding meekreeg van ongeveer €1650,-.

Hulp bij ontslag op staande voet?

Heb jij ook ontslag op staande voet gekregen en ben je het er niet mee eens? Wij helpen je graag verder. Naar aanleiding van jouw verhaal zullen wij de situatie beoordelen en je in contact brengen met een goede advocaat indien nodig. Bel ons op 088-6002800 ( gebruikelijke belkosten ) en wij bellen jou vrijblijvend terug.