“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Geen sollicitatieplicht voor oudere werkloze ex-WAO’ers

Voormalige WAO’ers van 57,5 jaar en ouder die recent na herkeuring geheel of gedeeltelijk in de WW zijn beland, worden niet verplicht te solliciteren. Dit heeft minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Tweede Kamer in een brief op 3 februari 2004 laten weten.
Sinds 1 januari 2004 geldt een sollicitatieplicht voor werklozen van 57,5 jaar en ouder. De sollicitatieplicht geldt ook voor de ouderen die op 31 december 2003 korter dan een jaar een WW-uitkering ontvingen. Reden is dat zij recente werkervaring hebben en daarmee reële kansen op de arbeidsmarkt. Oudere voormalige WAO’ers die korter dan een jaar geleden in de WW zijn terechtgekomen, hebben die recente werkervaring echter niet. Minister De Geus wil hen daarom alsnog vrijstellen van de sollicitatieplicht.
Het voornemen van De Geus betekent dat voor oudere voormalige WAO’ers die op 31 december 2003 korter dan een jaar een WW-uitkering ontvingen, dezelfde overgangsregeling gaat gelden als voor ouderen die op 31 december 2003 langer dan een jaar in de WW zaten.