“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Iedereen zal tijdens het werk wel eens een WhatsApp lezen of sturen. Dat moet ook kunnen. Toch kan het soms ook te ver gaan!

Verlofuren

Een ex-werknemer had nog verlofuren open staan bij de werkgever. De werkgever weigerde deze uit te betalen, waarna de werknemer naar de rechter stapte. Tijdens de rechtszaak bleek dat de werknemer een groot deel van zijn werktijd had gebruik voor het versturen van persoonlijke WhatsApp-berichten. Met de telefoon van de baas had hij in 7 maanden tijd zo’n 1.255 appjes verstuurd en ontvangen. Het ging voornamelijk om liefdesberichtjes.

Bedrijfsreglement

In het bedrijfsreglement was vastgelegd dat er incidenteel en beperkt gebruik mocht worden gemaakt van social media voor persoonlijke doeleinden. In dit geval kon je toch echt niet meer spreken over incidenteel of beperkt. De werknemer was echt te ver gegaan. Hierdoor kon hij volgens de rechter dan ook geen aanspraak meer maken op de openstaande verlofuren. De rechter kwam met een opvallende berekening. Stel dat ieder appje ongeveer 2,5 a 3 minuten in beslag neemt. Dit zet je af tegen het uurloon van de werknemer. Dit bij elkaar leverde een schade op van 1.500 euro bruto. Dit bedrag werd afgetrokken van de openstaande uren, waarna er niets meer overbleef.