“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Helft werknemers staat open voor andere baan

29 okt, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt grijpen veel werknemers hun kans om over te stappen naar een andere baan. Uit onderzoek blijkt dat een op de tien werknemers actief op zoek is naar een nieuwe uitdaging, maar ruim de helft van alle werknemers staat open voor een mooi aanbod. Dit blijkt uit een onderzoek van Menzis onder ruim duizend werkende Nederlanders.

Ongelukkig

Dat de helft van de werknemers openstaat voor een leuk aanbod betekent nog niet dat al deze mensen ongelukkig zijn in hun huidige baan. Dit geldt slechts voor 6 procent van de mensen. Zij geven aan zeer ontevreden of ontevreden te zijn over hun werk. Ruim driekwart van de mensen is tevreden, maar dit is voor veel mensen dus geen reden om niet iets nieuws te proberen. Opvallend is dat mensen die minder ver hoeven te reizen naar het werk vaker tevreden zijn en ook minder op zoek zijn naar ander werk.

Wakker liggen

Uit het onderzoek bleek wel dat stress een groot probleem is op de werkvloer. Ruim 60 procent van de werkenden zegt wel eens wakker te liggen van het werk. Vier op de tien werknemers geeft aan regelmatig, vaak of altijd een hoge werkdruk te ervaren. Soms krijgen werknemers hier ook gezondheidsklachten van. Bijna een op de drie werkenden is wel eens bij de huisarts geweest met stress-gerelateerde klachten.