“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Dat er ondertussen steeds meer tekorten komen op de arbeidsmarkt is bekend. Werkgevers moeten steeds vaker tegen elkaar opbieden om mensen hun bedrijf binnen te halen. Vooral bij technici zijn de lonen ondertussen behoorlijk gestegen. Het gaat hier vooral om installatiemonteurs, lassers en loodgieters. In sommige gevallen zijn de lonen zelf met 400 euro per maand gestegen.

Startende mbo-er

Dit blijkt uit een onderzoek van Trouw. Uit het onderzoek blijkt dat een startende mbo werknemer met een diploma mbo 4 elektro- of installatietechniek eerder 1.800 tot 2.000 euro per maand verdiende. Nu liggen de lonen voor een dergelijke werknemer op 2.300 tot 2.600 euro per maand.

Loonstijgingen

Het lijkt erop dat het eind van de loonstijgingen nog niet in zicht is. Zo zag een recruiter onlangs nog een startende mbo-er die een contract van 2.900 euro per maand kreeg aangeboden. Daarnaast zijn de komende jaren tienduizenden technici nodig om alle bouwplannen uit te voeren die er liggen. Deze werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, anders volgt er een boete.