“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Te hoge werkdruk ziekenhuispersoneel

24 mrt, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Veel ziekenhuismedewerkers overwegen een baan buiten de gezondheidszorg te zoeken. Dit vanwege de grote werkdruk. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Totta in opdracht van FNV Zorg en Welzijn.

Werkdruk zorg

Het gaat om één op de twee medewerkers, die dermate last hebben van de hoge werkdruk dat zij overwegen er de brui aan te geven. Een derde van de medewerkers vindt de werkdruk te hoog of veel te hoog. Dit komt voornamelijk door de toenemende vraag van de zorg voor patiënten in korte tijd en de complexiteit van de zorg. Het gaat voornamelijk om mentale belasting.

Buiten zorgsector

“Helaas zien we een stijgende lijn in het aantal werknemers dat een baan buiten de zorg sector overweegt”, zegt Elise Merlijn van het FNV. In 2012 lag het aantal werknemers dat een baan buiten de zorg overwoog nog op 31 procent. In 2014 lag dit percentage op 39 procent. “Dit zijn alarmerende cijfers. We moeten ingrijpen. De zorgsector heeft nu al te maken met personeelstekorten. Dit probleem wordt op deze manier alleen maar groter. Het is noodzakelijk dat de sector aantrekkelijker wordt gemaakt om meer personeel aan te trekken”.