“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hogere stagevergoedingen door krapte arbeidsmarkt

30 okt, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

In twee jaar tijd is de gemiddelde stagevergoeding van een hbo- of universitaire stagiair gestegen met 12 procent. Gemiddeld krijgt een student nu 588 euro per maand aan stagevergoeding. Rechtenstudenten zitten zelfs op 705 euro per maand.

Krapte arbeidsmarkt

De stijging van de stagevergoeding heeft alles te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. “We horen al een tijd over toenemende krapte op de arbeidsmarkt en dat vertaalt zich nu naar hogere bedragen voor stagiairs. Bedrijven en organisaties willen het grootste talent zo vroeg mogelijk binnenhalen en zijn bereid daar steeds meer geld voor uit te trekken”, zo zegt Vincent Karremans van online carrièrenetwerk Magnet,me en tevens initiatiefnemer van het onderzoek.

Lucratief

De meest lucratieve stage is er een van 3.000 euro per maand. Dit is het Associate Consultant Internship bij EY-Parthenon. Op een tweede plek staat Procter & Gamble met 1.200 euro per maand en LOGEX tegen een vergoeding van 1.000 euro per maand.

Niet voor alle stagiairs

Een hoge stagevergoeding is helaas niet voor alle stagiairs weggelegd. Zoek je een stageplek in de hospitality branche, dan ligt de vergoeding gemiddeld op 250 euro per maand. In de designsector ligt dit nog iets lager op 188 euro.