“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Jongere weer snel aan het werk na ontslag

23 jun, 2017 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Jongeren kunnen vaak vrij snel na hun ontslag weer aan het werk. Acht op de tien jongeren van vijftien tot dertig jaar hebben een jaar na hun ontslag weer werk.

Ontslagvergunning

Bij 30 tot 45-jarigen ligt dit percentage op 66 procent en bij 45-plussers op 41 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het onderzoek kwamen alleen mensen aan bod die met een ontslagvergunning van het UWV waren ontslagen. 40% van alle mensen die in de periode 2011 en 2014 werden ontslagen via het UWV is een kwartaal na het ontslag alweer aan het werk. Bijna de helft zit na drie maanden nog in de WW.

Een jaar later

Een jaar na het ontslag is 55 procent van de mensen weer aan de slag. 34 procent zit nog thuis. 9,5 procent van degenen die weer aan het werk waren zijn zelfstandige geworden. 15 procent is aan de slag als uitzend- of oproepkracht.

Hoogopgeleiden sneller een baan

Binnen alle leeftijdsgroepen blijkt dat hoogopgeleiden sneller een nieuwe baan vinden dan werkzoekenden met een lagere opleiding. Van de hoogopgeleide jongeren heeft 86 procent een jaar na het ontslag weer werk. Dit geldt voor 74 procent van de jongeren met een lage opleiding.