“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Maar weinig laagopgeleide vrouwen economisch zelfstandig

11 apr, 2017 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Het verschil tussen laagopgeleide vrouwen en hoogopgeleide vrouwen qua economische zelfstandigheid is erg groot. Waar van de hoogopgeleide vrouwen 71 procent economisch zelfstandig is, is dit bij de laagopgeleide vrouwen een ander verhaal. Van hen is slechts een kwart economisch zelfstandig.

Leren van verschillen

Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In het onderzoeksrapport “Leren van verschillen” komt naar voren dat gemiddeld 54 procent van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig is. Laagopgeleide vrouwen werken veel minder, krijgen eerder en vaker kinderen en hebben minder affiniteit met emancipatie.

Voltijdbaan

Van vrouwen met een HBO, WO-master of doctorstitel heeft bijna de helft een voltijdbaan. Bij vrouwen met een MBO-opleiding of lager geldt dit slechts voor 20 procent van de vrouwen. Door deze verschillen komt de economische zelfstandigheid van hoogopgeleide vrouwen in de buurt van de positie van mannen. Tussen lager opgeleide mannen en vrouwen is het verschil echter erg groot.