“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1342 beoordelingen

Op je cv wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Veel mensen maken het verhaal op hun cv dan ook iets mooier dan het misschien in werkelijkheid is. Maar wist je dat er toch ook veel mensen zijn die glashard liegen op hun cv.

Diploma’s

Aangeven dat je ergens hebt gewerkt, terwijl dat niet zo is of liegen over de diploma’s die je hebt behaald. Het gebeurt vaak. De reden hiervan is dat sollicitanten bang zijn dat ze anders de baan niet zullen krijgen. Als werkgever is het lastig om hier doorheen te prikken. Ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zegt lang niet alles. Dat iemand een VOG heeft betekent dan wel dat diegene geen strafblad heeft, maar betekent nog niet dat de opleiding op de cv wel klopt en is afgemaakt. Hier wordt je dus nog niet heel veel wijzer van.

Screenen

Om miskleunen te voorkomen zou eigenlijk iedere sollicitant gescreend moeten worden. Maar dat is een tijdrovende klus. Daarnaast krijg je dan te maken met de regels omtrent privacy. Voor werkgevers is het vooral slim om kritisch te blijven kijken naar de cv’s van sollicitanten. Is de cv logisch opgebouwd, kloppen de data? Daarmee kun je al een heel eind komen. En sollicitanten: eerlijkheid duurt het langst!