“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Leuke collega’s belangrijker dan geld

15 okt, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Onlangs hield het AD online een poll onder zijn lezers over wat mensen belangrijk vinden op het werk. Maar liefst 32.000 mensen vulden deze poll in. En wat blijkt… leuke collega’s zijn belangrijker dat een leaseauto en we hebben liever onbeperkt vrije dagen dan een bonus.

Collega’s

Gezelligheid op het werk vinden we belangrijk. Daarom heeft maar liefst 75 procent van de respondenten liever leuke collega’s dan een leaseauto. Daarnaast liggen vervelende collega’s er volgens de meerderheid al snel uit. 76 procent heeft liever dat een vervelende collega wordt ontslagen, dan dat er een nieuwe koffiemachine komt. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat we de sfeer op het werk heel belangrijk vinden. Op het moment dat er een stoorzender rondloopt heeft dit een negatief effect op de sfeer en zijn we die vervelende collega liever kwijt dan rijk.

Complimentjes

De poll van het AD bevestigt volgens werkgeluk-deskundige Maartje Wolff wat er in eerdere onderzoeken omtrent werkgeluk ook al naar voren kwam. “Mensen worden gelukkig van fijne collega’s en complimentjes van de baas.” Sterker nog… dat compliment van de baas vinden we belangrijker dat een extra vrije dag per jaar. 63 procent van de respondenten geeft aan dat zij liever een compliment krijgen van de baas en die extra vrije dag daar graag voor opgeven.

Vrijheid

Ook vrijheid is een punt dat de meeste mensen erg belangrijk vinden. Vrijheid in het werk is zo belangrijk dat elke dat een uur eerder naar huis (27 procent) de meeste mensen gestolen kan worden. ” Nederlanders hebben meer gelukkige werkdagen als zij meer vrijheid ervaren”, zo zegt Wolff.

Kantoortuinen

Kantoortuinen kunnen de meeste mensen gestolen worden. 67 procent zou de kantoortuin graag zien verdwijnen. Een andere grote frustratie is een langere reistijd door files. Maar liefst 93 procent zou een dagelijks een gratis lunch afslaan als zij hiermee een uur filerijden zouden kunnen vermijden. Hier liggen een aantal punten waar werkgevers iets mee kunnen. “Ik adviseer werkgever hier zeker iets aan te doen. Dit onderzoek laat zien dat mensen hier gefrustreerd over zijn en dat kan hun werk beïnvloeden”, zo zegt Wolff.