“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Loopbaancoaching populairder sinds coronacrisis

03 jun, 2020 | Algemeen, Coronavirus
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Sinds de coronacrisis maken meer Nederlanders gebruik van een coach. Dit komt onder andere doordat er meer ontslagen vallen. Men heeft meer behoefte aan loopbaancoaching. Eerder werden coaches meer ingezet voor hulp bij stressklachten.

Coaching een trend

Het hebben van een coach lijkt een trend te worden. Steeds meer mensen hebben een coach. In Nederland heeft een kwart van de mensen al wel eens gebruik gemaakt van een coach en dit percentage stijgt. Je ziet ook steeds meer mensen die zich laten omscholen tot coach! De behoefte is groot. Deze trend zie je niet enkel in Nederland, maar wereldwijd in alle hoogontwikkelde maatschappijen. Als alle basisvoorzieningen als werk, woning en eten op orde zijn, focussen mensen zich op hun persoonlijke ontwikkeling.

Herontdekken van jouw passie

De coronacrisis helpt hier nog een handje aan mee. Mensen zitten meer thuis en hebben tijd om na te denken. Veel mensen komen erachter dat hun baan hen niet gelukkig maakt. Het is een moment van bezinning. Veel willen eigenlijk wat anders gaan doen, maar wat? Hier komt de coach om de hoek kijken! Een coach helpt jou om te herontdekken waar jouw passie ligt. Daarnaast krijgen coaches ook veel aanvragen door mensen met stressklachten tijdens de coronacrisis. Deels komt het door spanningen en onzekerheid in deze bijzondere periode. Daarnaast komt het ook door de angst om hun baan kwijt te raken. Veel bedrijven hebben het lastiger en mensen zijn bang dat ze ontslagen worden.

Teamcoaching

Coaches verwachten in de toekomst een toename in teamcoaching. Bedrijven met een zwakke bedrijfscultuur hebben het extra zwaar in de coronacrisis. Door een zwakke bedrijfscultuur zijn werknemers minder betrokken en dit zie je terug! Werknemers zijn minder prductief. Iets wat je in deze tijden juist niet kunt gebruiken. Door teamcoaching krijg je weer meer betrokkenheid. Echter zal het nog wel even duren voordat teamsessies weer kunnen worden gegeven.