“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Onlangs werd bekend dat er bij boekwinkelketen Bruna een flinke reorganisatie plaats zal vinden. Nu is er nog meer slecht nieuws. De financieel manager van de Bruna heeft een greep uit de kas van de personeelsvereniging gedaan. Afgelopen twee jaar zou hij ruim 50.000 euro achterover hebben gedrukt.

Ontslag

Directeur Fred Zeegers bevestigt de diefstal en geeft aan dat de betreffende manager ondertussen is ontslagen. Ook is er aangifte van verduistering gedaan.

Terugbetalen

Volgens de Bruna is er met de ex-manager een terugbetalingsregeling getroffen. “Het geld komt allemaal terug”, aldus een woordvoerder. Ondertussen zal Bruna de personeelsvereniging financieel ondersteunen als dit nodig is.

Reorganisatie Bruna

Het nieuws over de diefstal komt voor de Bruna zeer ongelegen. Het bedrijf zit midden in een grote reorganisatie, waarbij zo’n 60 personeelsleden op het hoofdkantoor herplaatst moeten worden. “Van alles wat geen kernactiviteit is, wordt onderzocht of deze activiteit uitbesteed kan worden”, aldus Bruna-directeur Fred Zeegers.  De reorganisatie is het gevolg van de slechte marktomstandigheden. Hierdoor hebben al een aantal filialen hun deuren moeten sluiten.