“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mannen en vrouwen evenveel kans op verlies baan

01 sep, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Vijf jaar geleden begon de crisis. Op het begin van de crisis hadden mannen meer kans om hun baan te verliezen. Momenteel hebben mannen en vrouwen evenveel kans om werkloos te raken. Dit is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te wijten aan baanverlies in sectoren als de zorg en het onderwijs. In deze sectoren zijn voornamelijk vrouwen werkzaam. De bouwnijverheid is nog altijd de sector met de grootste kans op werkloosheid.

Leeftijd

Naast geslacht zijn er ook wat opvallende verschillen in de verschillende leeftijdscategorieën. Het valt op dat jongeren tussen de 25-35 vaker hun baan verliezen dan ouderen. Jongeren doen wel minder vaak beroep op een uitkering. Vaak hebben zij hier nog te weinig rechten voor op gebouwd. Oudere werknemers worden minder vaak ontslagen echter komen wel minder moeilijk aan een baan. Daardoor zitten zij langer in de WW dan andere werknemers.

Hulp bij ontslag

Wanneer je je baan verliest is dat schrikken. Je voelt je onzeker en je moet op zoek naar nieuw werk. Zorg in eerste instantie dat je het ontslag juridisch goed regelt. Onze juridische medewerkers helpen je hier graag mee. Bel ons op 088-6002800 ( gebruikelijke belkosten ) of vul het contactformulier in. Wij zijn jouw eerste hulp bij ontslag!