“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mannen hebben tijdens eerste baan meeste moeite met privé-werk

02 sep, 2019 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Ruim de helft van de mannen worstelt tijdens hun eerste baan met de balans tussen privéleven en werk. Onder vrouwen geeft zo’n 45% aan dit lastig te vinden. Mannen blijken zich hier al tijdens hun studententijd meer zorgen om te maken dan vrouwen (40 procent versus 35 procent). Dit blijkt uit onderzoek van loopbaanoriëntatiebedrijf Qompas. Qompas is verrast met het resultaat. Veel mensen denken direct aan vrouwen wanneer het de balans tussen privé en werk betreft.

Grenzen aangeven

Vrouwen blijken wel meer moeite te hebben met het aangeven van hun eigen grenzen. Meer dan de helft van de vrouwen vindt dit met hun eerste baan een uitdaging. Mannen hebben hier minder moeite mee.

Visie werk

Qompas vroeg de mannen en vrouwen ook wat zei belangrijk vonden bij hun eerste werkgever. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerk. Zowel mannen en vrouwen geven aan dat zij bereid zijn 5 % van hun salaris in te leveren wanneer dit de duurzaamheid ten goede komt. Bedrijven zouden hier nu gebruik van moeten maken. Naast salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden speelt duurzaamheid ook een rol bij de keuze voor een werkgever.