“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Massa-ontslag en loonsverlaging in thuiszorg

01 mei, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een loonsverlaging van maximaal 30 procent voor maar liefst 4.300 werknemers en daarnaast het ontslag van 650 medewerkers moet ervoor zorgen dat TSN Thuiszorg het hoofd boven water kan houden. TSN Thuiszorg is, met 15.000 werknemers, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Doordat gemeenten steeds minder zijn gaan betalen voor hulp in de huishouding kampt de organisatie met een miljoenenverlies.

Noodoproep

Onlangs kwam de sector met een gezamenlijke noodoproep aan staatssecretaris Van Rijn. Veel zorginstellingen kampen met problemen en er zijn al heel wat thuiszorgmedewerkers ontslagen. Twee grote zorginstellingen gingen onlangs al failliet: Thebe met 2000 werknemers en Pantein/Vivent met 1750 werknemers. 220.000 hulpbehoevende mensen dreigen door de maatregelen van de overheid hun thuishulp te verliezen.

Oorzaak

De oorzaak van deze crisis in thuiszorgland ligt bij de gemeenten. Zij zijn niet bereid voldoende te betalen voor thuiszorg, waardoor veel bedrijven gedwongen zijn onder de kostprijs te werken. Dit is voor de bedrijven niet vol te houden.