“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Meer bedrijven met bedrijfsopleiding voor werknemers

28 aug, 2017 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Steeds meer Nederlandse ondernemingen bieden bedrijfsopleidingen aan. Vooral kleine en middelgrote bedrijven besluiten hun eigen mensen te gaan opleiden.

In 2000 lag het percentage ondernemingen met bedrijfsopleidingen nog op 79 procent. In 2015 was dit percentage gestegen tot 85 procent en nog altijd stijgt het percentage ondernemingen dat gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Kleine bedrijven

Het aantal kleine bedrijven dat bedrijfsopleidingen aanbiedt blijft nog wel enigszins achter bij de middelgrote en grote bedrijven. Bij de middelgrote en grote bedrijven werkt respectievelijk 95 en 98 procent met dergelijke bedrijfsopleidingen. Bij kleine bedrijven ligt dit percentage op 82 procent.

Cursus

In de meeste gevallen kunnen nieuwe werknemers een cursus volgen. Andere werknemers krijgen begeleide training op de werkplek, bezoeken aan conferenties, workshops, lezingen en seminars.

Vrouwen

Het aantal vrouwen dat gebruikt maakt van cursussen van de werkgever (39 procent) blijft wel achter bij het aantal mannen dat hieraan mee doet (58 procent). Hoe groter het bedrijf is, hoe meer vrouwen er meedoen aan cursussen. Bij grote bedrijven van 250 of meer medewerkers gaat ongeveer evenveel mannen als vrouwen op cursus.

Sectoren

De meeste bedrijfsopleidingen worden aangeboden in de delfstofwinning. Hierna volgt de energie- en watersector. In de horeca is het aantal bedrijfsopleidingen niet groot. Slechts 60 procent van de werknemers konden gebruik maken van een cursus.