“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Sinds halverwege maart de minister-president de intelligente lockdown aankondigde is het aantal ziekmeldingen flink gestegen. In totaal waren er in maart 26,7 procent meer ziekmeldingen dan in februari. Dit blijkt uit cijfers van de arbodiensten.

Verkoudheid

De stijging van het aantal ziekmeldingen is makkelijk te verklaren. Volgens de nieuwe regels moet je namelijk ook thuis blijven als je verkoudheidsklachten hebt of als iemand bij jou thuis ziek is. Dit zorgt voor een flinke stijging van het aantal ziekmeldingen van mensen die anders wel gewoon naar hun werk waren gegaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ziekmeldingen van mensen die besmet zijn met corona.

Voorkom een burn-out

Ondertussen beginnen steeds meer mensen zich weer beter te melden. Sinds een paar dagen zijn er meer betermeldingen dan ziekmeldingen, dus dat gaat de goede kant op. Wel zijn de arbodiensten bang voor een nieuwe golf van ziekmeldingen. Dit keer door psychische overbelasting. Zij waarschuwen mensen op te passen voor een burn-out en roepen werkgevers op om veel aandacht te geven aan de werk/privebalans.