“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mensen met beperking aan het werk door technologie

29 jan, 2018 | Algemeen, Arbeidsmarkt
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Technologie kan helpen om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Hoe beter bestaande en nieuwe technologische voorzieningen worden benut, hoe meer mensen met een beperking hier profijt van kunnen hebben.  Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van het UWV.

Vinden van een baan

Beperkte inzetbaarheid, gezondheidsproblemen en een gebrek aan kennis en begrip onder werkgevers zorgen ervoor dat mensen met een beperking moeilijkheden hebben bij het vinden van een baan. Natuurlijk zijn er de nodige ondersteuningsmogelijkheden, maar de meeste toepassingen worden specifiek ontwikkeld voor de zorgsector. Voor het ontwikkelen van toepassingen voor het ondersteunen van mensen op de werkvloer is helaas minder aandacht.

Behoeftes

Om in te kunnen spelen op de behoeftes van werknemers, begeleiders en werkgevers is het belangrijk dat de ontwikkelaars deze behoeftes wel moeten kennen. Daarom zouden zij meer aandacht moeten hebben voor de toepassingen in de werkomgeving.

Augmented reality

Uit het onderzoek blijkt dat augmented reality, serious gaming, activiteitentrackers en omgevingssensoren mensen met een lichte beperking goed kunnen helpen bij hun werk. Zo kan de activiteitentracker aangeven wanneer iemand stress of spanning ervaart op de werkvloer aan de hand van het meten van de hartslag. Serious gaming kan gebruikt worden voor het trainen in arbeidsvaardigheden.