“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Het stressniveau van de Nederlandse werknemers is hoog. Een op de zeven heeft regelmatig last van vermoeidheidsklachten. Jongeren, jonge vrouwen en alleenstaanden zijn op dit gebied het meest kwetsbaar. Maar wist je dat je met een gezin minder last hebt van dit soort klachten?

Minst gevoelig voor burn-out

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat mensen met een partner en kinderen het minst gevoelig zijn voor het krijgen van een burn-out. Zo’n twaalf procent van de werknemers met een gezin geeft aan regelmatig vermoeid te zijn van het werk. Dit tegenover 22 procent bij de alleenstaande vrouwen. Dit heeft een aantal oorzaken.

Omschakelen

Kom je na een dag hard werken thuis en zitten er kinderen op je te wachten, dan moet je direct omschakelen. Je word gedwongen om direct een knop om te zetten en je met je gezin bezig te houden. Hierdoor blijf je niet in je werk hangen en heb je zelfs niet meer de kans om aan werk te denken. Alleenstaanden hebben vaak de neiging om na het werk nog even op hun telefoon de mail te checken of nog even aan het werk te gaan. Een groot verschil.

Hulp

Ben je oververmoeid of zit je er helemaal doorheen, dan is het belangrijk om hulp te vragen of steun te kunnen zoeken bij collega’s. Mensen met een gezin doen dit makkelijker. Heb je kinderen, dan ben je vaak al aardig gewend om hulp in te schakelen. Wil je een keer samen uit eten, dan zal je oppas moeten regelen. En zo zijn er wel vaker dingen waar je hulp bij nodig hebt als je kinderen hebt. Deze mensen zullen dan ook op werkgebied makkelijker en eerder om hulp vragen. Alleenstaanden zijn dit niet gewend en vinden het vaak lastig om zich kwetsbaar op te stellen. Hulp vragen is voor hen een stuk lastiger.

Er op uit

Kinderen en een partner zorgen ook voor de nodige ontspanning. Zij gaan regelmatig er op uit om samen leuke dingen te doen. Dit zorgt voor een goede balans. Alleenstaanden hebben dit vaak minder.