“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Migraine regelmatig reden voor ontslag

05 jun, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Het Migrainefonds komt met een opmerkelijk bericht. Uit een groot Europees onderzoek blijkt dat migraine regelmatig reden is voor ontslag. Werkgevers gaan in sommige gevallen over tot ontslag of overplaatsing om van deze ‘lastige’ werknemers af te zijn. Dit omdat zij door hun regelmatig uitvallen de bedrijfsvoering hinderen of collega’s extra belasten.

Onbegrip

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van alle werkende migrainepatiënten vaak tegen een stuk onbegrip oploopt. Zij zijn van mening dat werkgevers en collega’s te weinig begrip hebben voor hun ziekte. Dit komt waarschijnlijk omdat de onwetendheid over migraine nog behoorlijk groot is. Een op de tien mensen denkt dat migraine hetzelfde is als hoofdpijn.

Invaliderende aandoening

Dit terwijl migraine hoog in de top 5 staat van meest invaliderende aandoeningen ter wereld. Migraine wordt gezien als een ziekmakende chronische ‘hoofdpijn’ en staat op de tweede plaats in deze top 5. Deze onwetendheid zorgt ervoor dat werkgevers vaak niet weten hoe ze met deze ziekte om moeten gaan en hoe zij werknemers die hiermee te maken hebben kunnen ondersteunen.

Campagne

Het Migrainefonds wil nu proberen het taboe rond migraine te doorbreken door het starten van een campagne. Deze campagne moet duidelijk maken hoe migraine de levens van twee miljoen Nederlanders soms ernstig kan ontwrichten. “Migrainepatiënten zijn hun werk kwijtgeraakt, omdat zij in de ogen van de baas of de bedrijfsarts te vaak verzuimden. Deze campagne moet ervoor zorgen dat er meer begrip komt voor de situatie van migrainepatiënten”, zo zegt Nelleke Cools van het Migrainefonds.