“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Onterecht ontslag na weggeven drankjes

22 mei, 2018 | Algemeen, Wet & regelgeving
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Een medewerker van Van der Valk werd onlangs op staande voet ontslagen, omdat hij twee drankjes had weggegeven. Volgens Van der Valk was dit diefstal. De rechter denkt hier echter anders over.

Besloten feestje

Het gebeurde op een besloten feestje in Van der Valkhotel Hoorn. Twee gasten kregen van de medewerkers een glas buitenlandse drank. Hiervoor hoefden zij niet extra te betalen. Dit was echter niet de bedoeling. Bier, wijn en fris mocht vrij geschonken worden. Buitenlands gedestilleerd niet. De gasten hadden dus eigenlijk moeten betalen. Een fout die ook de medewerker toegaf.

Staande voet

De medewerker werd door de leidinggevende op het matje geroepen. Volgens hen was dit diefstal. De medewerker werd dan ook direct op staande voet ontslagen.

Rechter

De medewerker was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter en met succes. Door de rechtbank in Alkmaar werd de medewerker in het gelijk gesteld. Er staat inderdaad in het huishoudelijk reglement van Van der Valk dat het weggeven van drankjes een reden kan zijn voor ontslag op staande voet. In dit geval vond de rechter deze straf toch echt te zwaar. De werknemer had een goede staat van dienst en had een kleine fout gemaakt. Van der Valk moet de rest van het loon van de werknemer dan ook gewoon uitbetalen. Ondertussen is het tijdelijke contract van de betreffende werknemer wel afgelopen.