“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag IT’er vaak door security-incident

03 feb, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Natuurlijk worden IT’ers om verschillende redenen ontslagen. Uit onderzoek blijkt nu echter dat een groot aantal redenen van ontslag van IT’ers te maken hebben met security.

39% van de organisaties geeft aan dat er ontslag volgt als een IT’er iets implementeert dat de oorzaak blijkt van een security-incident. Een andere belangrijke reden is datadiefstal die bekend wordt bij het grote publiek. Andere veel voorkomende redenen voor ontslag waren het niet moderniseren van het beveiligingsbeleid, het niet kunnen achterhalen van de oorzaak van datadiefstal en het geheim houden van datadiefstallen.

Gebrek aan budget

De belangrijkste reden om een IT’er te ontslaan is als systemen niet voldoen aan de wet- en regelgeving. Er verandert op dit gebied nog al eens iets en het is erg belangrijk deze veranderingen bij te houden. Voldoet jouw bedrijf niet aan de eisen, dan kan er een hoge boete volgen. De verantwoordelijke wordt in zo’n geval vaak de laan uitgestuurd. Helaas komen veel problemen op dit gebied ook voort uit gebrek aan budget. Bijna een kwart van de respondenten aan dat zij “altijd” of “vaak” meningsverschillen hadden over het IT-beveiligingsbudget.

Niet zo snel ontslag

Allemaal redenen voor ontslag, maar toch wordt er meestal niet zo snel voor ontslag gekozen.  Dit vanwege de arbeidsmarkt. “Als je iemand ontslaat, krijg je te maken met een groot gat dat opeens opgevuld moet worden. Het kan maanden duren om de geschikte persoon te vinden”, zo zegt Chris Schueler van Trustwave Holdings, initiatiefnemer van het onderzoek.