“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag op staande voet na het bij de keel grijpen van collega

12 jan, 2021 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Ook bij Coolblue is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Onlangs werd een medewerker op staande voet ontslagen toen hij een collega bij de keel greep.

Busmodel

De zonnepaneleninstallateur van Coolblue had tot zover een goede staat van dienst. Hij stond zelfs als busmodel op alle elektrische bussen van Coolblue. Toch kon hij zich niet inhouden toen een collega na de pauze nog in de bus bleef zitten om een telefoongesprek te voeren. De man had al vaker onenigheid gehad met de betreffende collega en vroeg hem weer aan het werk te gaan. De collega antwoordde dat hij eerst zelf maar eens op tijd moest komen voor hij anderen op hun gedrag kon aanspreken. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Hij greep de collega bij de keel en kneep deze zelfs even dicht.

Klacht

De betreffende collega stapte in de auto en reed meteen naar zijn leidinggevende om een klacht in te dienen. Aangezien Cool Blue een zerotolerance beleid heeft werd de zonnepaneleninstallateur direct op staande voet ontslagen.

Naar de rechter

Hij was het niet eens met het ontslag en stapte naar de rechter. Hier eiste hij een transitievergoeding, een billijke vergoeding en uitbetaling van zijn misgelopen salaris. Dit omdat de werkgever niet genoeg rekening zou hebben gehouden met de omstandigheden. Er waren al meerdere botsingen geweest en de werkgever had hierbij niet ingegrepen. Toch besloot de rechter dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven. Het is duidelijk dat de man de keel van zijn collega heeft dichtgeknepen. Dit is ook te bewijzen met foto’s van de rode striemen die dit heeft achtergelaten. Voor dergelijk ernstig geweld is nooit een goede reden, vindt de rechter. Daarom is het ontslag terecht en moet de man ook nog eens de proceskosten betalen. Ondertussen heeft hij wel een andere baan gevonden.